Nastavte chřipce nano šátek

Nosit roušky či ústenky proti chřipce není v České republice tak běžné. Roušky a ústenky jsou u nás spojovány jen s velmi nemocnými lidmi. Přitom by mohly pomoci proti šíření chřipkové epidemie. To může změnit nový antivirový šátek od Respilonu s českou nanotkaninou.

Největší riziko nakažení je v hromadné dopravě

Chřipka je virové onemocnění, proto ji na rozdíl od angíny nemůžeme vyléčit pomocí antibiotik. Ta na virová onemocnění nemají žádný vliv a můžete si akorát jimi snížit imunitu. Státní zdravotní ústav uvádí, že nejrizikovější pro přenos chřipky je úzký kontakt s kašlajícím nemocným, a to do vzdálenosti cca do jednoho metru. Kritické jsou proto především hromadné prostředky jako je metro, tramvaj či autobus, kdy při dopravní špičce jsme namačkaní jeden na druhého.

prevence chřipky je šátek

Šátek vás spolehlivě ochrání před viry i bakteriemi

Designový multifunkční šátek od firmy RESPILON® využívá stejné technologie jako ústenky ReSpimask, které jsou nejspolehlivější ochranou pro lidi se sníženou imunitou, jako jsou onkologičtí pacienti či pacienti s cystickou fibrózou. Šátek zaručuje výjimečnou ochranu dýchacích cest během smogové situace, epidemie chřipky a v období pylových alergií – zachytí totiž 99,9 % nebezpečných částic a mikroorganismů přenášených vzduchem. Nastavitelný nosní klip navíc zaručuje, že veškerý vdechovaný vzduch proudí pouze skrze nanovlákennou membránu.

Ochrana před chřipkou

Jak funguje antivirový šátek?

Jak funguje nanovlákenná membrána? Jedná se o extrémně hustou síť z nanovláken 1000krát tenčích než lidský vlas. Struktura membrány je tak hustá a odolná, že zachytí i nejmenší pevné a kapalné částice. To vše při dokonalé prodyšnosti vzduchu. Co to znamená v praxi? Póry v membráně nepronikne prach, smog, pyl, viry, bakterie, plísně ani roztoči. Antivirový šátek vás spolehlivě ochrání před nemocemi, alergiemi i znečištěním.

Jak funguje?

Skvělá zpráva pro onkologicky nemocné

Dobrá zpráva je to také pro pacienty, kteří jsou odkázáni na nošení ústenek či roušek. Antivirový šátek dokáže nahradit ústenky a pacienti si tak mohou dopřát většího pohodlí a méně zvědavých očí.

Více informací na Respilon.cz

Šátek můžete koupit na nanoSPACE.cz

Publikováno: 27.2.2018, Autor: nanoasociace