12 dárků s českými nanotechnologiemi uvnitř, které už dnes můžete koupit

Také patříte k těm, kteří rádi dávají speciální dárky, ale zároveň nechcete žádnou hloupost, kterou strčí pod postel nebo zavřou do skříně? Připravili jsme pro vás seznam užitečných produktů od českých nanotechnologických firem, kterými určitě potěšíte rodinu, partnerky, partnery i přátele.

Smart textil pro sportovce, cestovatele, ale i každodenní superhrdiny

Určitě jste slyšeli o produktech s nanočásticemi stříbra. Trička, ve kterých když se zpotíte, nikdo nic neucítí, či spreje do bot, které diskrétně zničí zápach bez toho, abyste provoněli celý pokoj mentolem. Ocení je nejen sportovci.

Antibakteriální textil  s NanoAg pro sportovce a cestovatele

1) Hi-tech ponožky pro tvrdou práci i kancelář

S molekulami stříbra pro eliminaci zápachu. Konstrukce ponožek kopíruje anatomii nohy a spolu s použitými materiály podporují odvod potu. Nejlépe se ponožky nanosilver osvědčí v pracovní obuvi, při sportu, k obleku nebo klidně i v sandálech. Jsou také vhodné pro osoby s nadváhou a se sklony k nadměrnému pocení.

2)Antibakteriální trička zachrání před faux pas

Venku je zima, a tak se je potřeba pořádně obléct. Ale v hromadné dopravě nebo nakupování se v tom oblečení docela snadno spotíte. A to pak už není nic příjemného. S oblečením nanosilver se ale není potřeba ničeho takového bát. Zápach v těchto tričkách zkrátka neexistuje.

3) Kouzelník mezi všemi spreji – Antibakteriální sprej

Není nic horšího než nohy zapařené v zimních botách po celém dni. Peprmintové spreje vás hned prozradí, s čím bojujete, ale tenhle superhrdina ne. Antibakteriální sprej s NanoAg účinně zabíjí každý nepříjemný náznak zápachu, ale sám parfémovaný není. Nemusíte používat jen na boty, ale i na oblečení nebo pelíšky vašich mazlíčků.

Kouzelník mezi všemi spreji – Antibakteriální sprej

4) Antibakteriální a protizápachové vložky do bot

Pokud používáte obyčejné stélky do bot, je čas je vyměnit. Mrkněte na stélky Sekpro, jejíž vrchní vrstvu tvoří NanoAg, které ničí zápach a zabraňuje množení bakterií a tvorbě plísní.

Stélky do bot

5) Antivirový šátek proti chřipce – chrání při sportu i ve městě

Z tohoto produktu jsme měli tento rok největší radost!  Není divu, že se  staly hitem doslova přes noc. Je to skvělá ochrana před viry, smogem ale i alergeny. Proti nastydnutí v čekárně nebo hromadné dopravě zkrátka ideál.

anti-smogovy-satek

Pro naše bohyně v jakémkoliv věku

Produkty Nafigate jsou na našich Nanodnech hitem. Někteří jej nazývají zázrakem na vrásky, či bezbolestným botoxem. Stačí nanést masku a až 75 % vrásek je pryč.

6) Kosmetika Nafigate redukuje až 75 % vrásek

Pro naše Jamese Bondy

7) Elegantní kravata, která se nikdy neušpiní

Populární kouzelné kravaty hlásily loni vyprodané sklady. V čem jsou tak kouzelné? Neušpiní se.Pokud na sebe vychrstnete víno, pokecáte ji kečupem nebo i něčím horším, stačí kravatu opláchnout obyčejnou vodou a je jako nová. Nic na ní zkrátka neulpí. Koupíte tady

8) Tradiční dárek, který potěší: Vánoční sada nanoautokosmetiky

Tradičně velmi úspěšný dárek pro muže. Autokosmetika, která zaručí, že vaše auto bude krásné a lesklé až 25 tisíc kilometrů.

Pro celou rodinu

10) Protiroztočové sady povlaků

Protiroztočové a antialergické lůžkoviny s nanotkaninou jsou vhodným dárkem, pokud přemýšlíte o větším dárku pro celou rodinu nebo novomanžele. Dnes se po celém světě řeší nebezpečí roztočů v posteli, protože jsou původcem nejen alergií, která může způsobit dlouhodobou únavu, ale také respiračních nemocí. Jediným výrobcem protiroztočových lůžkovin s nanotkaninou na světě je právě česká firma nanoSPACE.

11) Protiroztočové hračky Nano Šapiťáčci

Pro děti můžete pořídit protiroztočové hračky, které vznikají v nanoSPACE ve spolupráci s Jiřím Mrňávkem. Speciální řada Nano Šapiťáčků, kteří mají v sobě nanotkaninu, která zabraňuje shromažďování roztočů uvnitř hraček, je vhodným dárkem i pro ty nejmenší.

Roztomilé hračky pro nejmenší

12) Bezúdržbové nanočističky

Běžné čističky vzduchu jsou spíše lapačem prachu a jejich čistění je docela peklo. Filtry v nanočističkách od firmy ReTap jsou speciální kovové lamely, na kterých je nanesena fotoaktivní látka na bázi TiO2. Tento fotoaktivní filtr navíc nevyžaduje žádnou údržbu či čištění. Narozdíl od jiných čističek tak není nanočistička „lapačem prachu a nečistot”, protože veškeré nečistoty rozloží.
bezúdžbové čističky vzduchu

Publikováno: 30.11.2017, Autor: nanoasociace